Ättika Rengöring – Rengöringstips

miljövänlig rengöring med ättika, vinäger och bakpulver

Miljövänliga rengöringstips för badrummet

Att rengöra badrummet innebär mycket jobb. Du bör ha kontroll över att bakterier inte sprids samtidigt som du ska se till att området är glänsande och fläckfritt. För att kunna göra det så bör du använda dig av några olika rengöringsprodukter för badrum, men du behöver inte alltid använda dig av de kommersiella desinfektionsmedlen, utan det finns många miljövänliga hemmagjorda medel som du kan göra själv och använda för att rengöra ditt badrum.

Rengöra toaletten

För att rengöra toaletten kan du använda både vinäger eller ättika och bakpulver. Häll i ungefär en deciliter vinäger i toaletten och lämna det att verka i ungefär 30 minuter. Det är syran i vinägern som gör det till ett så effektivt rengöringsmedel, och stora fläckar mjuknar på grund av det och gör de enklare att få bort.

Bakpulver

Om du har använt dig av ättika och fläcken fortfarande är kvar så kan du prova med bakpulver och skrubba bort fläcken med det. Komihåg att spola bort resterna när du är klar. Om du hellre vill göra allt på samma gång så kan du blanda vinägern med bakpulvret och sedan applicera blandningen i toalettstolen och skrubba. Du kan upprepa denna process så många gånger som det behövs för att få bort särskilt envisa fläckar. Om du använder stålull kan det förenkla processen, men var försiktig så att du inte repar ytan och permanent skadar din toalettstol.

Du bör också rengöra ditt toalettbord. Detta område är oftast det smutsigaste i ditt badrum och du kommer säkert att hitta fläckar från tandkräm, smink, raklödder etc. där. Det mest idealiska är att du rengör toalettbordet efter varje gång du använt det, men om du oftast har bråttom så kanske detta inte är möjligt.

Rengöra bänkytor

När du rengör bänkytor så måste du ta bort alla synliga fläckar samt att du också måste se till att området är sanitärt. Att använda sig av vinäger eller ättika kanske inte kommer att fungera för denna del av badrummet då vinäger lämnar en lätt doft efter sig. Så det är möjligt att använda det i toalettstolen, men bänkytorna är så mycket närmare till ditt ansikte och din näsa att det kan vara lätt att du störs av lukten.

Om du har ett toalettbord som är gjort av glas eller trä så är det ett inte så bra drag att använda sig av syra. Använd då bara vatten och en ren trasa. Du kan skrubba hårt på ytor med fläckar med bara en vanlig trasa.

Illaluktande papperskorg

Papperskorgen i badrummet kan också vara ett problem. Den kan lukta efter en kort tid och du måste tömma den så ofta som det behövs. Att strö i lite bakpulver i botten av papperskorgen kan hjälpa att dämpa otrevliga lukter, men du måste självklart också skölja ur och rengöra din papperskorg regelbundet.

Slutligen överväg att använda luftfräschare i ditt badrum. Du kan köpa en kommersiell luftfräschare eller så gör du din egen genom att lägga lite bakpulver i ett litet plastglas. Bakpulvret kommer att hjälpa att dämpa dåliga lukter, och om du vill ge en egen doft till badrummet också så kan du bara droppa i några droppar citronjuice eller strö i kanel över bakpulvret.

Kontakta oss på Flyttstädning Gävle för mer städhjälp!