Viktigt att veta om flyttfirmor

så väljer du rätt flyttfirma

Att flytta är en väldigt personlig och känslosam upplevelse och ditt val av flyttfirma kan antingen minska eller öka din stress under denna upplevelse. Att planera väl kan hjälpa dig vara i kontroll i alla situationer och att anlita professionella flyttare kan hjälpa dig undvika dyra misstag.

Vad du kanske inte vet om flyttfirmor

Kolla upp referenser och liknande av flyttfirman så att du får reda på om det finns klagomål från kunderna. Det är alltid bäst att anlita en firma som har få klagomål. Du bör också kolla upp att de är lagliga och certifierade.

Detta bör du göra innan du anlitar din flyttfirma

  • Kolla först informellt upp de flyttfirmor du är intresserade av. Fråga vänner om de har några rekommendationer av flyttfirmor de redan använt sig av eller varningar. Be om referenser och följ upp dem. Undvik anlita en firma som har många klagomål på sig.
  • Be om fler än 2-3 offerter och träffa representanten från vardera flyttfirma hemma så att de kan se hur mycket du har som ska packas och flyttas. Detta hjälper för en riktigt utställd offert. Fråga representanten om offerten är bindande eller inte. Vägra ta emot en offert via telefon.
  • Du bör ha koll på vad som ska flyttas. Kostnaden på flytten kan öka om du lägger till nya saker efter offerten gjorts. Se också till att flyttfirman är medveten om dina särskilt tunga möbler om du har sådana. De flesta flyttfirmor använder speciella redskap för att flytta tunga föremål och de bör få reda på detta i förväg så att de kan förbereda sig.
  • Det är bra om du verkligen överväger att teckna en extra försäkring för flytten så att dina kära ägodelar är skyddade. Det finns många försäkringspaket du kan köpa och vilket du ska välja beror på dina behov.
  • Se till att du går igenom kontraktet ordentligt. Innan du skriver under så läs igenom det i sin helhet. Om du har några frågor så se till att du får svar på dem. Kontraktet bör innehålla ditt namn och adress, vilka betalningsmetoder flyttfirman accepterar och detaljer om de saker som ska flyttas.

Anlita enbart seriösa flyttföretag

Du kan enkelt undvika bedrägerier om du synar kontraktet i sömmarna innan du skriver under. Om du inte är säker på vissa detaljer i det så fråga om dem. Är du inte nöjd med de svar du får så kan du vägra att skriva under kontraktet och istället anlita en annan flyttfirma som kan svara på dem på ett mer tillfredställande sätt.