Flyttlådor inför flytten

allt om flyttlådor och flyttkartonger

Flyttlådor – är de så annorlunda mot andra lådor?

Ja! Det finns två huvudsakliga skillnader mellan flyttlådor och många andra lådor.

Flyttlådor har en speciell design för att hjälpa att klara av speciella problem associerade med en flytt

Flyttlådor är byggda mycket stadigare än vanliga lådor av kartong. Kartonglådor mäts oftast med två olika skalor: en kallas ECT, eller ”Edge Crush Test” (hörnkrossartestet), och den andra kallas Briststyrketestet. ECT mäter hur mycket lådan håller sin form och hur bra lådorna kan staplas på varandra. Briststyrketestet mäts i kilogram och identifierar hur väl lådan kan hålla samman. Flyttlådor får ofta ett högre nummer på ECT skalan (det vill säga 32 eller ett högre nummer) och på briststyrketestet (ett värde av 90kg eller högre), och visar därmed att de är ett bättre alternativ för att kunna stå emot behoven av en flytt av ett hushåll. De klarar av en högre vikt (runt 29kg) samt att de håller bättre mot att slitas sönder eller krossas.

Garderobslådor

Dessa höga och djupa lådor med en inbyggd stång för klädhängare är idealiska för att transportera kläder från garderoben utan att orsaka skador eller skrynklor. De är också extremt enkla att använda. I de flesta fall kan du bara lyfta av dina kläder från din garderobsstång och flytta över dem till stången i garderobslådan. Tips: Du kan använda den nedre sektionen av garderobslådan till att transportera skor, vilket kan skära ner på antalet flyttlådor som du behöver. Rekommendation: Vi rekommenderar dessa lådor.

Lådor med insatser

Ibland kallar vi dem rutlådor då är indelade med kartong till rutor för att separera och skydda köksgeråd och andra glasföremål i en flytt. De är också väldigt bra för att hålla sakerna till köket välorganiserade. Tips: tallrikar bör packas på kant, precis som om de stod och torkade i diskstället, medan glas bör packas stående och inte liggandes. Rekommendation: Dessa lådor är till en stor hjälp, men inte absolut nödvändiga.

Arkiveringslådor

Speciellt designade för att transportera papper i mappar och dessa lådor har ofta ett förseglande lock. Tips: Du kanske funderar på varför du skulle behöva dessa arkiveringslådor om du redan har dina papper fint organiserade i ditt arkiveringsskåp. Den största anledningen är att papper är oerhört tungt, och det där arkiveringsskåpet var aldrig tänkt att flyttas med papper inuti. Den kombinationen kan leda till en flyttkatastrof då arkiveringsskåpet går sönder och/eller tömmer ur allt innehåll medan det flyttas. Även om kanske skåpet och papprena inte går sönder så kan de personer som flyttar skåpet bli allvarligt skadade. Rekommendation: Vi rekommenderar starkt arkiveringslådor.

Tavelramslådor

Dessa är designade för att skydda och transportera stora tavlor och speglar under en flytt, och är oftast rätt så långa, breda och platta. Och förutom att försöka platta till andra lådor och tejpa ihop dem som skydd så är detta ett av de väldigt få alternativ som finns. Tips: Det kan vara lockande att lägga ihop flera tavlor tillsammans i samma låda; men de blir tyvärr oftast repade eller skadade om man gör då. Rekommendations: Vi rekommenderar tavelramslådor.

Dessa två olikheter separerar flyttlådor från de flesta andra lådor. Om det slutar med att du får lådor gratis, eller sådana som redan använts, till din flytt så bör du läsa stämpeln på botten av lådorna för att se om de möter standarden angående styrka, och håll utkik efter de speciellt designade lådorna. Detta bör sätta dig i ett bra läge inför din kommande flytt.

Vi på Flyttstädning Gävle tar hand om Din städning när Du flyttar